Novosti|

Među župljanima župe Svetog Josipa Radnika Belišće koji su bili na slavlju mlade mise fra Darija Micana u Glamoču, bili su i Zdenko Krulić te Željko Golić, predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće, čiji je duhovnik upravo fra Dario. Mladu misu je fra Dario slavio u nedjelju 8. srpnja, u crkvi Sv. Ilije Proroka u Glamoču u Bosni i Hercegovini.

-Uz Dariovu majku Finku, braću i sestre te druge uvažene goste koji su molitvom i na druge načine poduprli i pomogli na putu svećeništva našeg duhovnika, franjevca trećoredca glagoljaša fra Darija Micana, pozvani smo da se pridružimo kao dragi gosti obiteljskom stolu, izvijestio nas je Zdenko Krulić, povjerenik belišćanskih dragovoljaca za odnose s vjerskim zajednicama.

Tom prilikom, predstavnici UHDDR-a Belišća darovali su fra Dariju umjetničku sliku te priznanje u kojem je ispisan sljedeći tekst: “Duhovnom voditelju Udruge, rimokatoličkom svećeniku, franjevcu, trećeredcu, glagoljašu fra Dariju Micanu TOR, za izniman doprinos i zalaganje,  promicanje, osnaženje i očuvanje vjere, te duhovnom oporavku svih hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata GO Belišće i šire zajednice.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content