Novosti|

Streljački klub “Metak” iz Osijeka organizirao je povodom obilježavanja Dana priznanja Republike Hrvatske natjecanje u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra na osječkoj streljani „Pampas“, pod nazivom „Siječanjski turnir“. Ovaj turnir prerastao je u tradiciju, te je sada održan po šesti puta, a u njemu sudjeluju i strijelci s područja Valpovštine. Ovoga puta nastupili su u disciplinama VK pištolj i VK revolver za UHDDR Belišće strijelci Mario Kokić, Josip Mitrić, Dario Krenek i Hrvoje Marić.

Unatoč konkurenciji i brojnim ekipama strijelaca iz Osijeka, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Zagreba i Vukovara, ekipa UHDDR-a Belišće u disciplini VK revolver zauzeli je treće mjesto ekipno, dok su u disciplini VK pištolj zauzeli četvrto mjesto.Discipline VK pištolj i VK revolver pucale su se u subotu, a sljedećeg dana na Papmasu je održano natjecanje u praktičnom (borbenom, situacijskom ) IPSC streljaštvu. Naime, Udruga za praktično streljaštvo Pampas iz Osijeka, organizirala je natjecanje u kojem je sudjelovalo 50-ak strijelaca i Slavonije i Baranje. U toj su disciplini za UHDDR Belišće nastupili Mario Kokić i Hrvoje Marić, gdje je Marić osvojio drugo mjesto, a Kokić završio na 18. mjestu. -Praktično streljaštvo IPSC je nov i uzbudljiv stil sportskog streljaštva. Potekao je iz Kalifornije ranih pedesetih i u roku od par godina proširio se i na druge kontinente. To je svojevrsna promocija preciznosti, snage i brzine kao tri jednaka elementa, odnosno primarna cilja ove discipline, zajedno s procedurama i pravilima sigurnog rukovanja oružjem.

Danas se IPSC promovira u više od 60 zemalja svijeta. U praktičnom streljaštvu natjecatelj mora spojiti preciznost, snagu i brzinu u dobitnu kombinaciju, ali u IPSC-u su dopušteni samo pištolji pune snage (kalibra 9×19, poznatiji kao duga devetka, pa na više).

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content