Novosti|

Protekloga tjedna u Osijeku se održao trodnevni znanstveno-stručni skup Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku pod nazivom “Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici” na kojem su sudjelovale članice udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama, Dajana Vinković i Vanesa Šerić.

Tako su u petak, 30. rujna, održale svoje izlaganje na temu “Integracija raseljenih osoba u društvo i zajednicu: uloga civilnog društva”. U izlaganju su prikazane brojne aktivnosti kao primjeri dobre prakse u integraciji raseljenih osoba uslijed ukrajinske krize smještenih na području grada Belišća.

Ovo je već treće sudjelovanje udruge na  Filozofskom fakultetu u Osijeku na kojem se predstavljaju aktivnosti, ostvaruju kontakti s drugim stručnjacima, srodnim udrugama i institucijama s ciljem poboljšanja rada i osnaživanja članova udruge u volonterskom angažmanu na području prevencije i zaštite mentalnog zdravlja. Nagrađeni i osnaženi pozitivnim osvrtima struke, članovi udruge nastavljaju dalje sudjelovati u izgrađivanju otpornije i kvalitetnije lokalne zajednice.

Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content