Novosti|

Prošli mjesec je bio vrlo aktivan za udrugu PUKS – Podrška u kriznim situacijama. U Maloj vijećnici održana je druga radionica ”Pozitivnog četvrtka” na kojoj je bilo riječi o optimizmu i pesimizmu. Sudionici radionice imali su prilike istražiti vlastiti pogled na svijet te proučiti mehanizme koji utječu na odluku o tome je li čaša ”polupuna” ili ”poluprazna.“

Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama organiziralo je predavanje i edukaciju za stručne suradnike među kojima je i naša Udruga. Edukaciju je održala prof.dr. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za djecu i mlade Grada Zagreba, s temama „Manipulacija djecom i sustavom u visoko konfliktnim razvodima – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje“  i   „Privrženost, roditeljstvo i obiteljska dinamika“.  Na edukaciji je sudjelovala članica Udruge, psihologinja Marija Mandić.

Predsjednica Udruge Vanesa Šerić, 26.11. u Orahovici prezentirala je rad udruge PUKS i projekt „Podrška u zajednici“ kao primjer dobre prakse u organizaciji Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Putokaz“ iz Orahovice. Ovo je već drugo gostujuće predavanje u Orahovici u suradnji s udrugom „Putokaz“.

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama započela je i s novim aktivnostima namijenjenima učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole. Program pod nazivom „Sedam navika sretne djece“ provodit će se tijekom cijele školske godine. Na program se prijavilo 103 učenika koji kroz zanimljive likove i priče uče o univerzalnim vrijednostima stvarajući pozitivnu sliku o sebi, drugima i stječu vještine neophodne za život u suvremenom društvu. Program je sastavljen prema knjizi autora Seana Coveya, a dio je školskog kurikuluma diljem svijeta. Ciljevi ovih aktivnosti su:

– otkrivanje vlastite originalnosti i darovitosti

– izgradnja vještina samozastupanja, odgovornosti, planiranja, poštovanja prema drugima te timskog rada

– razvijanje sampouzdanja, integriteta i hrabrosti za djelovanje

Aktivnost „Sedam navika sretne djece“ također je dio projekta „Podrška u zajednici“ sufinanciran od strane Grada Belišća i Osječko – baranjske županije.

Do kraja godine planira se održati još nekoliko aktivnosti nakon čega će uslijediti pripreme za redovnu izvještajnu skupinu.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content