Novosti|

U Belišću su u utorak, 31. siječnja 2023. godine  potpisani ugovori o radu s 30 žena, pripadnica ciljane skupine, u okviru programa Zaželi i projekta pod nazivom „Još jednom zaželi 2“ kojim je još jednom osigurana neophodna pomoć starijim i nemoćnim osobama s područja grada, a ženama u nepovoljnom položaju na tržištu rada omogućeno zapošljavanje.

Prilikom potpisa ugovora zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković izrazila je u ime gradonačelnika i u svoje ime zadovoljstvo što Grad Belišće ima mogućnosti nastaviti s realizacijom ovakvih hvalevrijednih projekata uz stopostotno financiranja iz Europskog socijalnog fonda. Projektima iz programa Zaželi omogućava se ženama, pripadnicama ciljane skupine, da kroz zapošljavanje poboljšaju životnih standard za sebe i svoje obitelji, a istovremeno se starijim osobama koje se teže skrbe o sebi i vlastitom domaćinstvu pruža odgovarajuća pomoć kako bi što duže ostali u svojim domovima. Ovime se pridonosi i procesu deinstitucionalizacije te širenju mreže socijalnih usluga u zajednici.

Zaposlene žene s radom kreću već danas, u srijedu, 1.veljače 2023. godine te će u narednih šest mjeseci pružati uslugu pomoći u svakodnevnim životnim potrebama za čak 180 starijih i nemoćnih osoba s područja Belišća i prigradskih naselja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.394.888,00 kn, nositelj projekta je Grad Belišće, a partneri su Matica umirovljenika grada Belišća te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Osijek i Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Projekt financira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content