Novosti, Novosti iz života udruga|

Prvi izlet belišćanskih planinara bio je 8. siječnja na BPPP-u, a odazvalo se dvadeset planinara. Bio je to dobro iskorišten lijep dan uz ugodnu šetnju uz rijeku Dravu i druženje na odmorištu.

Drugi izlet bio je od 21. do 22. siječnja u Mursko Središće na Vincekovo. Na proslavu Sv. Vinka odazvalo se šest planinara iz belišćanskog društva. Dočekao ih je bijeli prekrivač, hodanje po bregima od kleti do kleti uz vino i ugodno druženje planinara.

U nedjelju, 29. siječnja, boravili su u Gazijama na Krndiji „ZADNJA PRVOGA“. Pristigli su planinari iz devet slavonskih društava te se okupilo oko devedeset planinara, a iz belišćanskog društva pristiglo je dvanaest planinara. Domaćin je predvidio dvije staze: prva je bila preko Pjeskova, a druga je dio staze Dida Račkog do Kvržice i Vreletine. Na Krndiji ih je dočekala zimska idila te je planinarima bilo ugodno za hodanje. Belišćanski planinari išli su stazom preko Pjeskova kojom se ide dijelom cestom pa polako uzbrdo preko „krepane kobile“ te  preko „čistog brda“.  Putem su susreli i druge planinare iz Požege i Broda.  Put su nastavili šumskim putem prema Kamenolomu „Jovac“ te su stigli u Gazije cestom uz potok „Babina voda“. Druženje nastavljaju uz pripremu ručka uz vatru, nakon kojeg se pozdravljaju s  domaćinima i odlaze doma.

Tekst : Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content