Novosti|

Jučer, 15. svibnja 2019., u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg zabilježen je povijesni trenutak u radu dramske sekcije Amaterskog kazališta Belišće – premijera prve predstave na engleskom jeziku. Inicijatorica projekta profesorica engleskog i njemačkog jezika Ljiljana Vučković tijekom tekuće školske godine režirala je prvu predstavu na engleskom jeziku u kojoj su premijerno zaigrali učenici prvih i trećih razreda Opće gimnazije Srednje škole Valpovo.

Ideju profesorice Vučković rukovoditelji Centra za kulturu i Amaterskog kazališta Belišće objeručke su prihvatili, a koliko je ideja naišla na odobravanje publike, pokazala je i jučerašnja prepuna dvorana.U predstavi “Under Pressure” zaigrali su Leonarda Nago, Ema Vujičić, Sofija Mihaljević, Helena Slačanac, Domagoj Berečić i Domagoj Lovošević, koji su, uz odlično poznavanje engleskog jezika, pokazali i zavidne glumačke sposobnosti. Ova dramska skupina mladih, pod vodstvom profesorice, za predstavu je odabrala i pripremila glazbu te osmislila scenografiju, dok je Helena Slačanac autorica plakata za predstavu. Tehnički realizator predstave bio je Zvonimir Iveković.

Stvarni problemi srednjoškolaca, odnosno maturanata, pratnja za maturalnu večer,nesigurnost oko fizičkog izgleda, teme su koje je ova skupina kroz dinamičnu igru vrlo uvjerljivo i duhovito iznijela u opuštenoj atmosferi kafića, uz ispijanje kave nakon nastave ili treninga. Predstavu “Under Pressure” s velikim zadovoljstvom organizatori upisuju kao novitet u bogatoj povijesti rada belišćanskog kazališta.

Tekst:Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content