Novosti|

U ime svih natjecatelja obećavam da ćemo sudjelovati na Olimpijskom festivalu na način da ćemo poštovati i slijediti pravila pod kojima se održava, da ćemo se posvetiti športu bez dopinga i droge, u istinskom športskom duhu, za slavu športa i na čast naših ekipa, tekst je zakletve kojeg je pročitao mali Belišćanin Andrija Šarčević na svečanom otvaranju 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, u četvrtak, 9. svibnja, na belišćanskom Gradskom stadionu.

Prije zakletve, u svečanom mimohodu su do središta glavnog nogometnog terena došli mališani iz DV “Đakovo” Đakovo, DV “Grlica” Bilje, DV “Krijesnica” Osijek, DV “Bajka” Strizivojna”, DV “Maza” Valpovo, DV “Maslačak” Belišće, DV “Pinokio” Donji Miholjac”, DV “Potočnica” Osijek, DV “Cvrčak” Beli Manastir te DV “Zvončić” Našice”. Predstavnici vrtića iz Belišća, Valpova, Đakova, Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Našica do jarbola su odnijeli zastavu Hrvatskog olimpijskog odbora, a nakon himne RH, olimpijski je plamen upalila Lucija Pavlić iz Bilja.

Male olimpijke i olimpijce pozdravili su zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković koji je i otvorio 20. Olimpijski festival dječjih vrtića.

Više od 400 djece natjecalo se na nekoliko borilišta u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4 x 25 metara, bacanju loptica iz mjesta u dalj, skoku u dalj te u malom nogometu, a nakon višesatnog nadmetanja, najuspješnijim malim olimpijcima u atletskim disciplinama, zlatne, srebrne i brončane medalje je uručio Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća, a po tri najuspješnija vrtića u ekipnim sportovima osvojila su medalje i pehare.

Veliki pehar za ukupnog pobjednika 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića OBŽ te zlatne medalje uručene su DV “Krijesnica”, srebro su oko vrata stavili polaznici đakovačkog vrtića, a brončanim su se medaljama okitili i domaćini, djevojčice i dječaci iz DV “Maslačak” Belišće. Poseban pehar za fair play dobio je DV “Bajka” Strizivojna.

U skladu s našom tradicijom, pozivam svu djecu u Hrvatskoj da nam se pridruže za godinu dana, kada ćemo slaviti 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, poruka je HOO koja je pročitana na svečanom zatvaranju, a spuštanjem zastave i gašenjem olimpijskog plamena završena je ovogodišnja Olimpijada dječjih vrtića OBŽ. Olimpijski festival dječjih vrtića pokrenut je na inicijativu Hrvatskog olimpijskog odbora, potporu organizaciji u našoj županiji pruža Športska zajednica OBŽ, a ZŠU  Belišće odnosno Grad Belišće su po drugi put, nakon 2017. godine, bili domaćini ovoj manifestaciji, čije je slogan već dva desetljeća “I ja ću biti olimpijac”.

Tekst: Monika Đogaš
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content