Novosti|

U četvrtak, 9. svibnja 2024. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća upriličeno je potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga, a čiji će se programi i projekti financirati iz proračuna Grada Belišća u 2024. godini, u prisustvu zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonije Andrašek Barić i voditeljice Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, kulturu i tehničku kulturu Monike Jurkin.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je sve prisutne predstavnike udruga, čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni programi i za čije su aktivnosti u 2024. godini odobrena financijska sredstva. Izrazila je zadovoljstvo što na području Grada Belišća djeluju brojne udruge koje svojim projektima i programima obogaćuju društveni i kulturni život naše sredine.

Ove godine temeljem provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz proračuna grada Belišća za 2024. godinu, sufinancira se 23 projekta u 6 programskih područja u ukupnom iznosu od 18.872,00 eura te temeljem Javnog poziva za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi grada Belišća za 2024. godine, u skladu s izmjenama Zakona o  kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, 13 projekata u ukupnom iznosu od 17.480,00 eura. Grad Belišće u 2024. godine za financiranje projekata udruga iz Proračuna utrošio je ukupno 36.352,00 eura. 

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content