Novosti|

Dan vatrogastva u Hrvatskoj obilježava se 4. svibnja na blagdan svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, čime započinju preventivno promidžbene manifestacije u sklopu obilježavanja svibnja kao Mjeseca zaštite od požara.

U Belišću je Florijanovo obilježeno svetom misom u župnoj crkvi, nakon koje su se belišćanski vatrogasci okupili ispred Vatrogasnog doma, kako bi prisustvovali blagoslovu novog vatrogasnog kombi vozila. Bio je ondje i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je vatrogascima čestitao njihov dan u svoje, ali i u ime gradonačelnika Dinka Burića te dodao kako je ovaj dan za belišćanske vatrogasce još posebniji jer su dobili i novo vatrogasno vozilo.

-Ova vrijedna donacija Hrvatske vatrogasne zajednice, prije svega će služiti DVD-u Belišće za njihov redovan rad, ali i Vatrogasnoj zajednici grada Belišća, rekao je  dogradonačelnik, podsjetivši kako je Grad Belišće vlastitim i sredstvima EU uspio obnoviti vatrogasni dom, toranj i garažu u Belišću, a sada se obnavlja i vozni park belišćanskih vatrogasaca, što će doprinijeti još boljoj spremnosti naših vatrogasaca.

O važnosti prvog novog vozila za belišćanske vatrogasce, posebno središnju vatrogasnu postrojbu, govorio je Slavko Milekić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće,  rekavši kako je vozilo nabavljeno iz programa HVZ, a na Dan vatrogastva u Hrvatskoj u Zagrebu je predano 75 takvih vozila, od kojih je 11 stiglo na područje Vatrogasne zajednice OBŽ.

-Ovakva vozila služe nam prvenstveno za prijevoz osoba. Mi imamo jedno kombi vozilo, nabavljeno prije 15-ak godina, koje je već tada bilo polovno, a danas možemo reći da je odradilo svoj radni vijek, rekao je Milekić, zahvalivši još jednom i Gradu Belišću na redovnom financiranju i osiguravanju osnovnih uvjeta za rad.

-Sada ćemo biti još operativniji i spremniji, a naši sugrađani još sigurniji, zaključio je Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće.

Na svečanosti proslave blagdana svetog Florijana, vatrogasce je postrojio zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić, a nakon hrvatske i vatrogasne himne, uz predsjednika DVD-a Milekića i zamjenika gradonačelnika Varžića, okupljnima se obratio i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nikica Mužević, dok je vozilo blagoslovio belišćanski župni vikar fra Mirko Mišković.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content