Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i Likovna udruga Bel-art iz Belišća već dugi niz godina organizira tradicionalnu zimsku izložbu pod nazivom “Boje zime”. Izložba je to koja okuplja likovne umjetnike s područja grada Belišća i šire te se oni na taj način, kroz prekrasne zimske motive, predstavljaju svima onima koje zanima kreativno, likovno stvaralaštvo.

Na otvorenje izložbe, koje će biti 7. prosinca 2023. godine u 18 sati, pozivaju se svi zainteresirani, a posebnost je što je ova izložba dio adventskog programa Grada Belišća.

Ove godine na izložbi će se predstaviti: Melita Bajt, Jadranka Berak, Kristijan Čorić, Dragica Čuturilo Petrač, Marija Došen, Dragana Đurković, Ksenija Huis, Damir Kiš, Tin Lacković, Suzana Lešnjaković, Sonja Maddaluno, Antun Sabo, Marija Sabo, Vesna Vajda i predsjednik Udruge Ivan Vajda.

Poseban dodatak ovoj izložbi je i sudjelovanje djece na izložbi, redovitih polaznika likovnih radionica Bel-arta; Filipa Cvenić (8 g.), Lana Cvenić (6 g.), Mia Kuhar (12 g.) i Ana Lacković (8 g.).

Izložbom ne samo da se promovira kreativnost lokalnih slikara, već se pruža i prilika za promatranje i uživanje u različitim izrazima umjetnosti. Boje zime postaju jezik koji povezuje umjetnike i publiku u zajedničkom doživljaju ovog inspirativnog godišnjeg doba.

Tekst: Vlasta Putar
Fotka: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content