Novosti iz života udruga|

U nedjelju ujutro trideset troje planinara odlazi u pravcu Gazija na tradicionalni susret planinara pod nazivom PRVA ZADNJEGA ( prva nedjelja u zadnjem mjesecu ). Stigli su u Gazije na mjesto okupljanja do planinarske kuće Tivanovo.

Na susret se odazvalo stotinjak planinara iz lijepe naše i jedno društvo iz BiH. Ovdje su ih dočekala i tri člana belišćanske udruge iz Đurđenovca i Feričanaca, tako da su po odazivu bili najbrojnije društvo.  Domaćin ih dočekuje s toplom okrjepom i tradicionalnim doručkom masna kruha s paprikom i domaćim pekmezom. Domaćin je HPD Sokol Feričanci i Stanica vodiča Slavonije.

Nakon pozdravne riječi domaćina krenulo se na hodanje po stazama Krndije. Prva staza je staza „DIDA RAČKOG„ u trajanju oko tri sata. Druga staza je do Petrova Vrha u trajanju oko pet sati i treća staza je do stare vučnice u trajanju oko dva sata. Šestero članova odlazi na Petrov vrh, jedan ostaje s domaćinima, a svi ostali idu do stare vučnice. Dan je bio lijep uz malo vjetra tako da su uživali u prirodi na svježem zraku i ljepotama šume i potočića.  Dok su hodali tri (domaća) člana ostali su i kuhali ručak kako su se prethodno i dogovorili, a ugodno su ih iznenadili domaćim kolačima. Nakon hodanja kuhani obrok im je prijao i tako da su se družili uz jelo, piće, kolače. I vrijedne planinarke su donijele domaćih kolača tako da su imali obilje za osladiti se.  Vrijeme prolazi, dan je kratak i valja poći doma. Zahvaljuju se na gostoprimstvu i pozdravljaju s domaćinima do sljedećeg susreta.

Tekst : Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content