Novosti|

U susret žetvenoj sezoni 30. lipnja 2021. godine u večernjim satima održana je zajednička vježba vatrogasnih postrojbi DVD-a Belišća, Veliškovca i Gata na prostoru starog Poljoprivrednog centra u Veliškovcima.

Cilj taktičke vježbe bio je utvrditi realno vrijeme okupljanja vatrogasnih postrojbi nakon uzbunjivanja i usklađenost rada operativnih članova matičnih vatrogasnih postrojbi s središnjom vatrogasnom postrojbom Belišće.

U rješavanju zadatka vježbe bili su uključeni operativni vatrogasci DVD-a Veliškovci s traktorskom cisternom „Belje“  uz korištenje opreme za srednju pjenu gaseći traktorske gume. Dolaskom središnje vatrogasne postrojbe Belišće s navalnim vozilom, preuzeto je rukovođenje vatrogasnom intervencijom i uz potpunu zaštitu (koristeći izolacijske aparate i plinotjesno odijelo) obavili su otklanjanje opasnih tvari iz ugroženog prostora. U samoj vježbi bili su uključeni i članovi DVD-a Gat koji su iz svog navalnog vozila raspršenim mlazom pasivno štiti susjedni objekt.

Uzajamni rad zapovjednika vatrogasnih postrojbi pokazao je međusobnu koordinaciju u lancu zapovijedanja, komunikacije i izvršavanja postavljenih zadaća.

Ova zajednička vježba je pokazala međusobnu suradnju, usklađenost u radu i korištenje vatrogasne opreme te solidarnost u uzajamnoj pomoći.

Zajedničkim vježbama matičnih DVD-a s središnjom vatrogasnom postrojbom Belišće osigurat će se brža i kvalitetnija zaštita od požara na području Grada Belišće.

Dubravko Čovčić, zapovjednik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content