Grad za mlade, Novosti|

U četvrtak, 17. lipnja 2021. godine prigodnom je svečanošću službeno otvoren novoizgrađeni Sportski trg kod gradskog bazena u Belišću.

Svečanosti su prisustvovali zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, potpredsjednici i članovi Gradskog vijeća, predstavnici projektanata, izvođača radova, nadzora, gradskih tvrtki i ustanova te društvenog života grada Belišća.

Sportski trg službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja je u svome obraćanju izrazila zadovoljstvo realizacijom ovog projekta ujedno zahvalivši svima koji su sudjelovali u njemu. Naglasila je kako je izgradnjom trga nakon gotovo 40 godina uređen prostor ispred gradskog bazena kao i pročelje same zgrade.

– Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u osmišljavanju, u stvaranju ideje, u uređenju ovog Trga, svima onima koji su uložili svoj trud da ovo izgleda ovako kako možete vidjeti i večeras. Ja se nadam da ćete svi vi prije svega doista uživati, ali isto tako se nadam da će u ovom prostoru uživati i svi dragi gosti koji budu dolazili u naše Belišće. Ovo je još jedan javni prostor koji Grad uređuje za svoje sugrađane, za sve drage goste i želim da zajedno u suradnji sa svima vama i nastavimo ovim putem i da na ovakav način oplemenjujemo prostor koji nas okružuje, stvarajući nove poruke i slike našeg grada u kojem ćemo svi zajedno uživati. Odlučili smo našim sugrađanima omogućiti još jedan uređeni javni prostor gdje će moći provesti ugodne trenutke. Kako naši sugrađani, tako i gosti i ljubitelji grada Belišća. Znamo da glazba, voda i igra svjetla blagotvorno djeluju na ljude i da im je to ugodno. Sportski trg zato što je Belišće grad sporta – zaključila je zamjenica gradonačelnika i izrazila je želju da svi skupa provedu ugodne trenutke upravo na Sportskom trgu.

Okupljenima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić.

– Belišće je već dug niz desetljeća Sportski grad. 2017. i 2018. godine dobili smo titule Europski grad i Europska regija sporta. To nas posebno veseli, ali to nam je i poticaj za budućnost. Temelje su postavili naši proslavljeni sportaši, prije svega naš olimpijac Matija Ljubek i njemu također u čast su ovi olimpijski krugovi ovdje, ali također brojni sportaši koji su osvajali svjetske i europske medalje u raznim sportovima. Želim da svi vi koji ćete posjećivati bazen, posjećivati ovu lokaciju i ovaj Sportski trg uživate u njegovom izgledu i u novouređenom okolišu. Želim da zastanete, sjednete na klupu, malo odmorite i ako samo prođete uvjeren sam da će vam pogled uvijek skrenuti ove fontane. Svima vama svako dobro želim, a našim sportašima puno uspjeha u daljnjim natjecanjima i želim da večeras svi skupa uživamo- istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća.

Belišće je iznjedrilo brojne vrhunske sportaše i sportašice koji su postižući izvrsne rezultate te pronoseći ime Belišća diljem Hrvatske i svijeta donijeli našem gradu epitet grada sporta.

I ovom dugoočekivanom izgradnjom Sportskog trga i novouređenim pročeljem zgrade bazena Belišće još jednom potvrđuje da je grad koji na svim područjima svoga djelovanja stvara nove vrijednosti te pridaje veliku pažnju svojim sportašima i sportu općenito. Povezujući Sportski trg i Park 5. studenoga ovo mjesto simbolizira bogatstvo i vrijednosti koje Belišće oduvijek nosi u sebi, a na kojem će se građani i posjetitelji Belišća moći opustiti, predahnuti i uživati.

Projekt izgradnje Sportskog trga i uređenja zgrade bazena proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, u iznosu od 200.000,00 kn.Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content