Novosti|

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Na Danima hrvatskih planinara okupili su se planinari iz svih krajeva Hrvatske, od Osijeka i Rijeke do Mljeta. Osim domaćih planinara, najbrojniji su bili planinari iz Osijeka, Varaždina, Bjelovara, Koprivnice, Konjščine, Belca, Čakovca i Murskog Središća. 

Iz HPD Belišće je ovoj manifestaciji sudjelovalo 12 planinara od kojih su trojica članovi udruge iz Đurđenovca.

Nakon registracije sudionika i uvodnih pozdrava kod Staroga grada Đurđevca u subotu 12. lipnja planinari su se uputili na organizirane izlete po okolici Đurđevca. Izlete su vodili članovi PD-a Borik, a za sigurnost su brinuli članovi HGSS Stanice Koprivnica. Planinare su na obilasku Bilogore pratili domaći glazbenici iz glazbenog sastava Dravski pajdaši, koji su podigli atmosferu i uz pjesmu potaknuli da se planinari zadrže i uživaju na više atraktivnih mjesta duž puta. U park šumi Borik bio je priređen zajednički ručak za sve sudionike.

Drugoga dana ponovno su bile organizirani zanimljivi izleti po najzanimljivijim putovima i terenima oko Đurđevca.

Po svim detaljima susreta bio je uočljiv velik trud domaćina da ova manifestacija uspije i da sve skupa prođe kako to i dolikuje najvećem godišnjem planinarskom događaju u Hrvatskoj. Uz veliko hvala domaćinima očekujemo Dane hrvatskih planinara 2022. godine na Mrkvištu na Sjevernom Velebitu.

Foto i tekst: Zdenko Kovač

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content