Novosti|

Grad Belišće svečano je obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali rijeke Drave.
Izaslanici Grada Belišća, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika grada Belišća Ljerkom Vučković i predsjednikom Gradskog vijeća grada Belišća Darijem Fletkom položili su vijenac i upalili svijeće za sve koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Vijence su položili i predstavnici grada Valpova na čelu sa zamjenicima gradonačelnika grada Valpova Anom Brajnović i Hrvojem Gašparovićem, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine te izaslanici Policijske postaje Belišće.
Himnu Republike Hrvatske i skladbu „Ne dirajte mi ravnicu“ izvela je Valentina Pavlović, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko.
Nakon svečanog obilježavanja, delegacije su se uputile i do Spomen-križa svim poginulim žrtvama Domovinskog rata grada Belišća na gradskom groblju u Belišću gdje su također u čast poginulim braniteljima položeni vijenci i upaljene svijeće. Predstavnici grada Belišća sudjelovali su i u obilježavanju Dana državnosti u Valpovu gdje su na gradskom groblju položili vijenac i upalili svijeće.

Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content