Novosti|

U prelijepom predjelu planine Dilj okupilo se 170 planinara iz deset planinarskih društava Slavonije. U ovo vrijeme već više godina HPD „Sokolovac“ iz Požege organizira događaj “Susret planinara pjesnika i slikara“.

Okupljanje planinara odvijalo se od 9 sati na OPG-u Emić, nedaleko sela Ruševa gdje se nalaze etno kuća, ribnjaci i sjenice. Ljubazni domaćin sve je planinare ugostio domaćom hranom i pićem. U 10 sati krenulo se na stazu u pravcu Sovskog jezera, gdje su pristigli nakon dvosatne ugodne šetnje. Neki su uživali u šetnji, dok su se neki okušali u ribolovu i to uspješno.

Program je počeo u 12 sati. Nekoliko slikara izložilo je svoje slike, a planinari pjesnici recitirali su svoje pjesme. Belišćansko je Društvo uspješno u slikarstvu i pjesmama predstavila Dragica Čuturilo. Recitiralo se i pjevalo, a ove godine imali su priliku vidjeti i zanimljiv igrokaz. Nakon programa u hladovini drveća uslijedio je odmor, susreti i druženje s prijateljima planinarima iz drugih društava. Domaćini su sve prisutne počastili ukusnim grahom. Sve do kasnih poslijepodnevnih sati planinari i izletnici su uživali u lijepom krajoliku.

 

Tekst i fotografije: Nada Donković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content