Novosti|

Predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća posjetili su od 10. do 12. travnja 2019. godine grad Poreč i unutrašnjost Istre.

Na trodnevnom studijskom putovanju bili su zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić,  voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, stručna suradnica u uredu Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen, privatni iznajmljivači Ana Puljek, Smiljana Vincetić i Stjepan Gajer, predsjednik udruge “Kotličari” Belišće Josip Vučetić te djelatnik Gradske uprave Armando Bičak.

Svrha ovog studijskog putovanja je razmjena iskustava između istarskih i belišćanskih privatnih iznajmljivača te suradnja između grada Poreča i grada Belišća.

Naši iznajmljivači su mogli vidjeti nekoliko apartmana i kuća za odmor visoke kategorije na području Kaštelira i Vižinade te u starogradskoj jezgri Poreča. Delegacija je u obilasku posjetila Villu “Dani” (5 zvjezdica), Villu “Filton” (5 zvjezdica), Villu “Baldaši”, Apartmane “Nina Nona” (ruralni dio) te Villu “Euphrasiana”.

Ovo je bila izuzetna prilika da privatni iznajmljivači razmjene iskustva i upoznaju se sa naprednijim krajem te usput dobiju ideje za svoj budući rad.

U popodnevnim satima je u restoranu L’ Artigiano je održana tiskovna konferencija na kojoj su prisustvovali gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić, direktor ureda Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković i predstavnica privatnih iznajmljivača Ana Puljek.

Nakon tiskovne konferencije održana je prigodna prezentacija gastro i eno ponude Slavonije i Baranje. Domaćini su uživali u slavonskim i baranjskim specijalitetima: slavonskom kulenu i čobancu koji je kuhao Josip Vučetić uz asistenciju Stjepana Gajera. Pilo se baranjsko vino vinarije “Kolar” a za desert su posluženi slavonski kolači  makovnjača i orehnjača.

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content