Novosti|

Petim programom po redu, u petak, 12. travnja, svečano je zatvoren 41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg. Premijera nove predstave Dramskog ansambla odraslih Amaterskog kazališta Belišće “Ministrov sin” izvedena je pred prepunom dvoranom Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Autor komedije “Ministrov sin” je Fadil Hadžić, a režiju i prilagodbu teksta potpisuje Ivica Koprivnjak. U ovoj komediji zaigrali su, mnogi od glumaca amatera i prvi put, Vlado Jung (Vlado Zelenika, ministar), Roberta Paulić (Melita Zelenika, supruga), Lea Iharoš (kći), Dorian Vicić (sin), Marko Glavica (nezakoniti sin), Ana Paulić (Vera, tajnica), Vlado Farkaš (Albert Kokoška, politolog) i Damir Križan (konobar). Šaptačice su Nevenka Blažević i Ada Komaromy, dok su za tehničku realizaciju bili zaduženi Zvonimir Iveković i Vladimir Paulić.

Priča o nezakonitom sinu ministra Zelenike, ispunila je pozornicu brojnim zapletima, spletkama i duhovitim raspravama i dosjetkama, a za premijeru se tražila ulaznica više. I oni novi, i nešto iskusniji, domaći glumci, pokazali su veliki entuzijazam i ljubav prema dramskom izričaju, a veliki interes publike najbolja je motivacija da ova nova predstava na repertoaru Amaterskog kazališta Belišće zaživi u brojnim sljedećim izvedbama.

Završnica 41. Memorijala bila je posebna i po dodjeli nagrada za dvije vrijedne članice Amaterskog kazališta Belišće – Nevenka Blažević i Nada Kavicki primile su diplome za uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture Hrvatskog sabora kulture, koje im je uručio Tomislav Levak, član Skupštine i Upravnog odbora HSK-a. 41. Memorijal službeno je zatvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

Tekst:Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Foto:Darko Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content