Novosti|

Pozivaju se svi zainteresirani nezaposleni mladi koji su završili pomoćna zanimanja i mladi s invaliditetom da se informiraju o projektu Miva art 2 koji provodi Socijalna zadruga MIVA ART i u narednih šest mjeseci uz svoje radne asistente i mentore nauče raditi nešto novo i time postanu konkurentniji na tržištu rada.

Socijalna zadruga Miva art iz Belišća provedi projekt pod nazivom Miva art 2. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 706.263,99 kuna. Upravljačko tijelo provedbe projekta je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dok je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva posredničko tijelo razine 2 i prati provedbu projekta.

Cilj projekta Miva art 2 je ojačati kapacitete socijalne zadruge i razviti nove modele socijalnog poduzetništva u skladu s resursima regije.

Specifični ciljevi su jačanje ljudskih kapaciteta za vođenje zadruge, osposobljavanje i unaprjeđenje vještina osoba u nepovoljnom položaju te poboljšanje poslovanja zadruge s ciljem održivosti.

Ciljane skupine projekta su osobe s invaliditetom, zadrugari i mladi nezaposleni.

Dana 18. rujna, uz posredovanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Valpova u njihovim prostorijama, održana je prezentacija projekta MIVA ART 2 potencijalnim korisnicima. Korisnici koji se odluče na sudjelovanje u projektu proći će volontersku praksu i dobiti početna znanja za zanimanja:

– permakulturnog vrtlara,
– domara,
– palačinka majstora,
– lutkara i
– pomoćnog pčelara.

Kroz projekt Miva art 2 zaposleno je 5 radnih asistenta koji  će proći edukaciju za rad s osobama s invaliditetom.

Nakon edukacije radni asistenti uz mentorstvo stručnjaka za svako područje započet će sa osposobljavanjem 20 nezaposlenih osoba s invaliditetom ili sa završenim pomoćnim zanimanjem.

Detaljne informacije i prijave:

Socijalna zadruga MIVA ART
Andrije Hebranga 12, Belišće
Tel.031/662-535

Tekst: Anita Andrašek-Mihaljević

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content