Novosti|

Udruga športskih ribolovaca „Belišće“ Belišće organizirala je od 15. do 17. rujna 2017.godine 5. Belišćanske ribičke priče u Ribičkom domu na lijevoj obali rijeke Drave i na Staroj Dravi – Repnjak, a po prvi put u sklopu manifestacije „Belišćanska zlatna jesen“. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

U petak, 15. rujna 2017. godine, nakon otvorenja manifestacije održano je natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Na natjecanju je sudjelovalo 4 natjecatelja koji su gostima ponudili ovaj slavonski specijalitet. Ocjenjivačka komisija u sastavu Darko Kovačević, Mato Flajc i Stjepan Berak nakon provedenog ocjenjivanja proglasila je rezultate. Prvo mjesto osvojio je Željko Švajhofer, drugo Ivana Dezoti – Strišković dok je treće mjesto osvojio Željko Čorba. Nagrađeni su dobili priznanja za osvojena mjesta.

U kulturno-zabavnom programu sudjelovali su Tomica Jergović i Ivo Kupanovac koji su doprinijeli svojim nastupom jednoj ugodnoj atmosferi i druženju.

U subotu, 16. rujna 2017.godine održano je društveno natjecanje u lovu ribe na Staroj Dravi. Natjecanju se odazvalo 10 natjecatelja. Nakon završenog natjecanja i utvrđene količine ulova, proglašeni su rezultati. Prvo mjesto osvojio je Stjepan Ulman, drugi je bio Željko Andračić, a treći Željko Švajhofer.

U kulturno-zabavnom programu održana je likovna kolonija na kojoj su i ove godine sudjevali predstavnici Likovne udruge Bel Art koji su svojim radovima dali značajan doprinos samoj manifestaciji.

Ono što svakako treba naglasiti, nastavak je nastupa dramskog ansambla Amaterskog kazališta “Belišće2 koji je ove godine sudjelovao s ulomkom iz komedije “Ufuraj se i pukni, Kera” Ljubomira Kerekeša. Sve prisutne svojim su nastupom oduševili glumci Marija Perošević, Vlado Farkaš, Roberta Paulić, kao i redatelj predstave Ivica Koprivnjak.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 17. rujna 2017.godine, održano je natjecanje 8. kola II lige Istok za seniore. Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa, ukupno 32 natjecatelja. Iako je samo natjecanje održano po lošim vremenskim uvjetima, ulov je bio dobar tako da trud natjecatelja nije bio uzaludan.

Nakon završenog natjecanja i utvrđene količine ulova ostvareni su sljedeći rezultati ekipno:

1.Amur Darda
2.Gakovac Novi Bezdan
3.Klen Slatina

Prva mjesta pojedinačno po sektorima:

Davor Merda – Amur Darda                        A sektor
Adrijano Idek – Klen slatina                        B sektor
Miroslav Molnar – Udica Donji Miholjac   C sektor
Tibor Živić – Gakovac Novi Bezdan            D sektor

 Za ostvarene rezultate ekipama su podijeljeni pehari, a pojedinačno za prva tri mjesta po sektorima, medalje koje je uručio zamjenik gradonačelnika grad Belišća Domagoj Varžić.

Tekst: Željko Čorba
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content