Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u petak, 12. travnja 2019. godine, održan je sat lektire s 2.b razredom Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća. Učitelj Zdravko Katalinić dogovorio je suradnju s knjižničarkama Dijanom Milišić-Zečević i Vlastom Putar, koje su osmislile obradu knjige „Anica i Jakov“, poznate slovenske autorice za djecu, Dese Muck. Priča govori o prijateljstvu djevojčice i dječaka koji su se posvađali i nakon toga ipak pomirili.

Upravo je zato na samom početku sata knjižničarka Vlasta upoznala sve učenike sa svojom najboljom prijateljicom Vanjom, s kojom se druži još od početka osnovne škole. One su ispričavši svoje iskustvo pokazale kako pravo prijateljstvo opstaje unatoč svim preprekama. Knjižničarke Dijana i Vlasta su zatim kroz razgovor s djecom obradile sadržaj priče, a djeca prepričavanjem vlastitih iskustava iznijela najvažnije zaključke i pouke iz pročitanog djela.

Sat lektire su završili izradom plakata na kojem su polijepili razne isječke iz novina i časopisa koji ilustriraju priču te su na njemu ispisali svoja razmišljanja o prijateljstvu. Kao šećer na kraju ovog kreativnog sata lektire, knjižničarke su počastile sve prisutne učenike ukusnim sladoledom.

Tekst: Vlasta Putar

Fotografije: Dijana Milišić-Zečević

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content