Novosti|

U utorak prijepodne u Gradskoj vijećnici Grada Valpova, održan je informativni – radni sastanak Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje i sudionika s područja LAG-a Karašica zajedno sa predstavnicima gradova i općina s područja LAG-a, predstavnicima poduzetničkih centara, tvrtki, obrta. Ispred grada Belišća na sastanku je sudjelovao i gradonačelnik Zvonko Borić i djelatnica Poduzetničkog centra Belišće Danijela Grđan.

Cilj sastanka bila je definirati razinu pripremljenosti projektnih ideja, odnosno prijedloga na području OBŽ, pružiti konkretne informacije o mogućim izvorima financiranja te osnažiti projektne timove. Sastanak je otvorio gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj koji je naglasio kako je LAG Karašica mlada organizacija koja je nastala s ciljem okupljanja što više dionika iz civilnog, privatnog i gospodarstvenog sektora koji su se spremni aktivno uključiti u rad LAG-a i izradu Lokalne razvojne strategije koja će biti model i osnovni dokument koji će odrediti u kojem smjeru će ići ruralni razvoj područja kojeg pokriva LAG, na dobrobit svakog pojedinca koji u tom području živi.
Nakon pozdrava i uvodnog dijela sudionici su razgovarali o strateškim okvirima za provedbu projekata.

Predavačice Kornelija Mlinarević i Gordana Stojanović upoznale su prisutne s Županijskom razvojnom strategijom – prvoj godini provedbe, utjecaju ŽRS-a na politiku prijavitelja i odabirom projekata. Nada Kožul govorila je o Dunavskoj strategiji – Od strateškog okvira do konkretnih projekata. Nakon predavanja o razvojnim strategijama prisutni su upoznati i s natječajima koji su trenutno dostupni.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content