Novosti|

U ponedjeljak, 26. rujna, u maloj vijećnici Gradske uprave u Belišću održana je deveta sjednica Vijeća mjesnog odbora Belišće na kojoj su, uz predsjednika Dinka Huisa, sudjelovali i članovi Zvonimir Hajnc, Krunčica Rupić, Marko Pavić, Josip Mađarić i Milan Zamaklar. Jedna od točaka dnevnog reda bila je i rasprava o Zborovima građana putem koje bi se saznalo što stanovnici određenih dijelova grada, odnosno ulica smatraju da treba napraviti u njihovoj neposrednoj okolini, te bi na taj način dobili uvid što je najpotrebnije uvrstiti u plan VMO-a za sljedeću godinu.

Iako drugi vijećnici nisu bili protiv prijedloga o sazivanju Zbora građana, napomenuto je kako se takvo što puno lakše organizira i provodi po prigradskim naseljima, gdje je i manje stanovnika i manje ulica. Na sjednici je donesena jednoglasna odluka da se za početak sazovu dva Zbora građana, i to do polovice listopada, pa će i skladu sa odzivom i zanimanjem građana na sljedećoj sjednici raspravljati o potrebi daljnjeg rada u tom smjeru.

Od kako su pokrenuli internetski portal Vijeća Mjesnog odbora Belišće, najčešće posjećivana i komentirana rubrika na portalu je ono o pitanjima i prijedlozima građana, te je na prijašnjim sjednicama dogovoreno kako će se o tome raspravljati na stalnoj točki dnevnog reda pod nazivom „Prijedlozi građana“. Na sjednici VMO Belišće odlučeno je kako će zbog postavljenog pitanja o kartonskim kutijama za stari papir koje se raspadaju za kišnog vremena i potrebi nabavke plastičnih kanti, VMO Belišće poslati upit prema gradskim stručnim službama te Kombelu, kako bi od njih dobili adekvatno mišljenje, odnosno rješenje problema. Jedan od posjetitelja internetskog portala sugerirao je na potrebu izgradnje parkirališta za motocikle u središtu grada. Vijećnici su se dogovorili kako će stručnim službama predložiti nekoliko lokacija u užem središtu grada za izgradnju i uređenje parkirališta (kod pošte, odnosno kioska Tiska ili kod ljetne pozornice, odnosno kod starog javnog WC-a). Vijećnici su se dotakli i još nekih primjedbi građana, te je odlučeno kako će o pojedinim primjedbama tražiti izvješće nadležnih službi.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content