Novosti|

Početkom rujna započeli su radovi na izgradnji novog, većeg i sigurnijeg raskrižja na državnoj cesti koja prolazi kroz Veliškovce i Gat. Kako teku radovi, vrijedni više od milijun kuna, a radove su obišli i gradonačelnik Belišća Zvonko Borić i predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis.

Raskrižje Veliškovci – Gat radit će se u nekoliko faza – prva je faza asfaltiranje, odnosno proširivanje već postojećeg raskrižja, jer se treba izgraditi još jedan prometni trak za skretanje, zatim slijedi postavljanje javne rasvjete, postavljanje signalizacije (semaforizacija) i izgradnja autobusnih stajališta. Grad Belišće za ovu je namjenu utrošio 100.000 kuna za projektnu dokumentaciju i slično, a sama investicija vrijedna je više od milijun kuna. Investitor su Hrvatske ceste, a radove izvodi Cesting d.o.o. Važno je napomenuti i kako će se svi ovi radovi izvoditi koordinirano s radovima na odvodnji koje izvodi Kombel, istaknuo je gradonačelnik Belišća Zvonko Borić.

Uz gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, radove su nadgledali i Dubravko Šilović, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Veliškovci, te Niko Škojo i Tadija Karalić u ime investitora i izvođača radova, ali i Siniša Petrlić iz Kombela. O problematici ovo dionice ceste već se nekoliko puta raspravljalo na sjednicama Gradskog vijeća, Šilović je više puta apelirao da se riješi problem raskrižja, ne samo zbog protočnijeg prometa, već prije svega zbog sigurnosti djece i ostalih mještana Veliškovaca i Gata. Dodatne probleme i potencijalne opasnosti u prometu stvorilo je i povezivanje Marijanaca i Veliškovaca, čime je promet kroz raskrižje postao još frekventniji.

Predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis je istaknuo kako je ovo jedna od većih investicija u infrastrukturu koja će zasigurno doprinijeti podizanju kvalitete života u Veliškovcima i Gatu. Uz novo raskrižje, promet će postati sigurniji, što je posebno važno zbog najmlađih mještana.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content