Novosti|

Predstavnice Lokalnog volonterskog centra Zvono u četvrtak, 12. studenog, sudjelovale su na sastanku Hrvatske mreže volonterskih centara u Zagrebu.

Sastali su se regionalni volonterski centri – osnivači HMVC-a i čak 19 lokalnih volonterskih centara iz cijele Hrvatske, a na sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih.

Osnivači HMVC-a ostalim su sudionicima predstavili dosadašnja postignuća mreže, ali i planove za budućnost te trendove u razvoju volonterizma u svijetu i Europi. Razgovaralo se o standardima kvalitete volonterskih centara, a sudionici su imali priliku istaknuti svoje mišljenje i baviti se pitanjima educiranja javnosti o volonterizmu, pitanjima podrške koja se očekuje od HMVC-a te su imali priliku razgovarati i o mogućim zabrinutostima u razvoju volonterizma.

Nakon zajedničkog sastanka s 19 lokalnih volonterskih centara, sastale su se punopravne i pridružene članice HMVC-a te se razgovaralo o daljnjem razvoju volonterizma, smjernicama za budućnost, volonterskim programima i njihovoj održivosti, a poseban se naglasak stavio na razgovor o standardima kvalitete za volonterske centre.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content