Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće jedna od zanimljivih aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige bila je i akcija „Prvi puta u knjižnici“, a namijenjena je djeci koja nikada nisu imala priliku posjetiti i vidjeti ustanovu kao što je gradska knjižnica.

Ponukane time, belišćanske knjižničarke osmislile su u suradnji sa školama na području Belišća, Valpova i okolice organizirane posjete učenika iz tih škola. Knjižnicu su, 27. listopada 2015., prvi posjetili učenici iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća, a 3. studenog 2015. u obilazak su došli i učenici iz područne škole Veliškovci. Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenog 2015., u belišćanskoj knjižnici započeo je upravo još jednim posjetom učenika iz Osnovne škole Ladimirevci. Njihovi prijatelji, učenici iz područnih škola Ivanovci i Harkanovci, u knjižnici su bili 13. studenog 2015. Sve su to bili učenici nižih razreda osnovne škole. Osim njih, knjižnicu su posjećivali i polaznici različitih odgojnih skupina Dječjeg vrtića Maslačak sa svojim odgajateljicama.

Nakon što su došli u knjižnicu, knjižničarke su im pokazale što je zapravo knjižnica, kako se treba ponašati prema knjigama, zašto je bitno čitanje, čime se sve knjižnica bavi i ostale važne stvari, a na kraju posjeta prikazan im je svima po jedan crtani film, što ih je sve naročito oduševilo.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content