Novosti|

Neke rane teško zacjeljuju unatoč proteku vremena. Darovati svoj život za svoga bližnjega, za Domovinu, neprocjenjivo je, a roditelji okupljeni u Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba i lokalnoj podružnici s našeg područja, najbolje to znaju. Dana 17. listopada 2023. boravili su u Belišću te se upoznali s kulturnim i turističkim znamenitostima našega grada.

U ime Grada, domaćini delegaciji bili su zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, ravnateljica Muzeja Nada Milas Bosanac i pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić. Upoznali su posjetitelje s nastankom i poviješću Belišća, ratnim razaranjima i obnovom, a posebice završetkom obnove i stavljanjem u funkciju Palače Gutmann, njenih novih sadržaja u vidu knjižnice, muzejskog prostora i glazbene škole. Posjetitelji su izrazili oduševljenje, vremenski relativno kratkom, ali zasigurno sadržajnom belišćanskom povijesti te obećali da će drugi puta sa sobom povesti i druge članove obitelji.

Prilikom svoga posjeta našem kraju posjetili su i gradove Valpovo i Donji Miholjac te položili vijence na lokalnom groblju i spomenicima podignutim u čast poginulih hrvatskih branitelja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content