Novosti|

U subotu, 11. svibnja u sklopu proslave Dana grada Belišća, Kinološko društvo Belišće organiziralo je već tradicionalnu reviju svih pasmina “Dijete i pas”.  Na početku revije sve prisutne je pozdravio Stjepan Blažević, dopredsjednik Kinološkog društva u Belišću. Zaželio je dobrodošlicu svim okupljenima i zahvalio djeci koji su se prijavila i sudjeluju u ovoj manifestaciji.

Ove godine bilo je prijavljeno 21 dijete sa svojim ljubimcima te su bili podijeljeni u dvije kategorije, veliki i mali pas. Svaka od kategorija prošetali su nekoliko krugova i na najbolji način predstavili svog ljubimca.  Sudci sastavljeno od naša tri člana Sara Srakić, Nenad Bogdanović i Marko Mikolić izabrali su tri najbolja psa u svakoj kategoriji. 

Ove godine predstavili smo rad našeg društva. Prvi se predstavio Marko Mikolić sa svojom uzgajivačnicom Pride of Pannonia njemačkih doga. Prikazao nam je svoje pse Heru i Robin Hooda koji je ove godine postao svjetski prvak na Svjetskoj izložbi pasa u Zagrebu. Nakon njega predstavio se Matija Abramić sa svojom belgijskom ovčarkom Qwin te prikazao vježbe poslušnosti i agillity. Zadnji su se  predstavili Sara Srakić, Matej Skelac i Ivan Vuković s IGP vježbom za radne pse.

U kategorije mali psi pobijedili su: Vita s francuskom buldogom, Maja s korgijem i Nikola s maltezerom. U kategoriji veliki psi pobijedili su: Pia s bernskim planinskim psom, Dominik s američkom akitom i Magda s border coliem. Na kraju smo proglasili najljepšeg psa izložbe i titulu je osvojila Eva s njenom pudlom. Ove godine smo nagradili i najmlađeg vodiča Marka koji ima samo 2 godine i najstarijeg dvanaestogodišnjeg psa revije sa svojom vlasnicom Glorijom.

Čestitku i poklone za najbolje uručio je predsjednik društva Nenad Vukelić. Svako dijete koje je sudjelovalo na reviji dobilo je zahvalnicu za sudjelovanje.

Na kraju, moramo se zahvaliti Gradu Belišću na pomoći u organizaciji, Zajednici športskih udruga grada Belišća i sponzorima trgovini Animals First,  Sindikatu „Stvarnost 1990.“, Josipu Vinkoviću za snimanje i Mirjam Šipek koja je vodila program.

Ova revija nam pokazuje koliko djeca našeg grada vole svoje ljubimce i kako je održavanje ovakvih manifestacija iznimno bitno za razvoj i odrastanje djece u našem gradu.

 Hvala svima koji su sudjelovali i vidimo se i iduće godine.

Krešimir Šarčević

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content