Novosti|

Prošloga je petka Udruga računovođa i financijskih djelatnika Valpovštine održala redovnu izvještajnu skupštinu. Na skupštini se izvjestilo o radu Udruge u prethodnom razdoblju, financijskom poslovanju i radu Nadzornog odbora te su se navedena izvješća i usvojila. U izvješću za prethodnu godinu obavješteni su članovi kako su provedeni različiti oblici usavršavanja te pohađane različite radionice prijateljske udruge iz Našica. U cilju podizanja stručne razine i znanja članova udruge uz pomoć OBŽ i grada Belišća, udruga je uspjela informatički obrazovati četiri člana za dobivanje certifikata ECDL.

Najznačajnija aktivnost udruge u prošloj godini bila je provedba edukacije odgovornih osoba u udrugama na području Valpovštine. Edukacija se odnosila na novi Zakon o Udrugama i novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Edukacija je podijeljena na dva predavanja od kojih je jedno održano u rujnu, a drugo u listopadu 2015.godine. Na predavanjima je sudjelovalo oko 60 predstavnika udruga koji su uočili važnost i ozbiljnost novoga Zakona o udrugama. Udruga je u prošloj godini bila gost RIFIJ-ade u Vinkovcima. URFD Valpovštine sudjelovala je u tri discipline: pikadu, kartanju belota i nogometu. Jedina uspješna disciplina za URFD Valpovštine bila je nogomet, gdje je Valpovština zajedno s Našičanima osvojila prvo mjesto.

Prema programu rada za 2016. godinu, nastaviti će se pomlađivati članstvo.U cilju podizanja stručne razine i znanja članova Udruge prisustvovat će se radionicama koje će organizirati susjedne Udruge Osijek, Našice i Beli Manastir i pokušat će se svake godine održati jedna radionica u gradu Belišću. Prijavljen je jedan samostalni projekt na natječaj grada Belišća te za Osječko-baranjsku županiju. Projekt pod nazivom „Edukacijom o e-računovodstvu do očuvanja okoliša“ planira se educirati poslodavce o ekološki odgovornom poslovanju, a čime se čuva okoliš i pridonosi zdravijem i boljem životu. Edukacija je u planu u zadnjem dijelu godine. Planira se i sudjelovanje na sportskim igrama u Vukovaru, sajmovima udruga te drugim manifestacijama na ovom području.

Skupštini su prisustvovali gosti iz Osijeka, Našica i Belog Manastira. Nakon održane skupštine, večera i nastavak neformalnog druženja, održao se u dvorani “Kristal” u Belišću.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content