Novosti|

Danas je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić u društvu stručne suradnice iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ane Pavlović Martinović i stručne suradnice Tee Kozina posjetio Dječji vrtić „Maslačak“ Belišće. Dočekali su ih ravnatelj vrtića Zdenko Glasovac i predsjednica Upravnog vijeća vrtića Karolina Štefan Bugarinović. Posjet se održao povodom mnogih lijepih novosti u vrtiću.

Naime, u vrtiću je počela djelovati još jedna odgojna skupina koja broji 13 djece, s ciljem popunjavanja skupine. Zaposleno je i 6 novih djelatnica: tri odgojiteljice, pravnica, psihologinja i zdravstvena voditeljica. Time je u vrtiću oformljen stručno-razvojni tim čime belišćanski vrtić zadovoljava standarde i prednjači na našem širem području. Za novu skupinu nabavljena je sva potrebna oprema: stolovi, stolice, kreveti, didaktički pribor.

U tijeku je i održavanje programa predškole, takozvane male škole koju na pet lokacija u okviru vrtića vode četiri odgojiteljice. Proteklog tjedna započeo je i program pod nazivom Univerzalni sportski sat čiji su voditelji Damir Horvat i Ivanka Mihoci, volonteri ZŠU. Uskoro će u vtiću započeti s radom i program vjerskog odgoja koji će voditi teolog Marko Kapular. Program, namijenjen djeci od 4 godine i starijoj, bit će besplatan. U najavi je i realizacija programa engleskog jezika za polaznike vrtića.

U vrtiću će biti postavljeni i novi garderobni ormarići, a za potrebe održavanja prostranog i djeci dragog dvorišta, nabavljena je traktorska kosilica. Vezano za obnovu i podizanje energetske učinkovitosti zgrade vrtića, u tijeku je izrada projektne dokumenatcije.

Predstavnici vrtića iznimno su zahvalni Gradu Belišću na svesrdnoj pomoći i potpori jer ulaganje u djecu nikad nije uzaludno.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content