Novosti|

U Zajednici tehničke kulture Valpovo – Belišće započinju radionice u školskoj godini 2016./17.

Prijave se vrše na linku: http://www.tehnika-valpovo.hr/index.php/prijavnica-programi

Sve informacije mogu se dobiti u Domu tehnike u Valpovu od 8 do 15 sati, ili na broj telefona 031/651-380.

RASPORED:

 

Dan: subota Datum: 1.10.2016

 

Radionica Mentor Mjesto Vrijeme
MODELARI-MAKETARI Zvonimir Hajnc

Josip Bagarić

Dom tehnike Valpovo 10:00 – 11:30
ROBOTIČARI Ivica Mihaljević Dom tehnike Valpovo

MLAĐA grupa

STARIJA grupa

 

10:00 – 11:30

10:00 – 11:30

Marijan Antolović Dom tehnike Valpovo 10:00 – 11:30
FOTOGRAFIJA Dragan Francuz Dom tehnike Valpovo 10:00 – 11:30

 

Opći cilj:

Svrha postojanja CTK je osposobljavanje i stručno usavršavanje djece, mladeži i građana u cilju stjecanja informatičkih i tehničkih znanja i vještina. Kontinuitet i kvaliteta cijeloživotnog informatičkog i tehničkog obrazovanje djece, mladeži i građana mogu se i trebaju osigurati kroz centre tehničke kulture.

FOTOGRAFIJA

Radionica je namijenjena onim polaznicima koji se žele baviti digitalnom foto tehnikom snimanja fotografija.

Namjera foto radionice je da se sustavno stvaraju pretpostavke za daljnje osposobljavanje i usavršavanje mladih autora temeljene na socijalizaciji individualnosti, prava pojedinca da uči, razvija vještine i sposobnosti te iznošenje vlastitih ideja i mišljenja sukladno osobnom stavu.
Program se provodi uz stručno vodstvo, teorijski uvod u radionicu i definiranje autorskih zamisli. Program je prožet njegovanjem snošljivosti spram različitih pristupa i naporom da se razvije sposobnosti njihovog razumijevanja, samostalnog vrednovanja, te međusobnog uvažavanja i prihvaćanja.
Izvode se u funkciji okupljanja oko zajedničkog projekta, odgovaraju na potrebe za društvenom kohezijom, stvaraju vezu bliskosti povjerenja, razvijaju svijest o zajedničkim vrijednostima, te prihvaćanju različitosti kao izvora bogatstva.

RAKETARSTVO

Izrada modela rakete S 3 A (s padobranom)
Koristeći se radioničkim crtežom i uputama priloženim uz komplet rakete potrebno je izrezati i sastaviti model rakete s padobranom.

Potrebno je izrezati sve dijelove na označenim mjestima i izvršiti finu obradu dijelova. Posebnu pozornost obratiti da su svi stabilizatori potpuno jednaki. Kod lijepljenja stabilizatora obratiti pozornost da budu u osi rakete.
Nakon završetka uratka rad je potrebno predati povjerenstvu na ocjenjivanje. Na modelu treba napisati ime i prezime kako bi se znalo čiji je rad.
Kod usmene prezentacije tehničke tvorevine vrednovat će se: sigurnost, razumljivost i ispravno korištenje tehničkog nazivlja. Natjecanje se provodi na modelarskom poligonu pojedinačno za natjecatelje. Natjecanje se provodi u kategoriji nacionalne klase s raketnim modelom S 3 A (rakete s padobranom).

MODELARSTVO

Ciljevi i program: razvoj interesa za zrakoplovno modelarstvo, stjecanje osnovnih znanja iz zrakoplovstva, osnovni dijelovi modela i konstrukcija zrakoplova, osnove aerodinamike i meteorologije, izrada natjecateljskih modela F1N i F1N-150, posjet aeroklubu Osijek, sudjelovanje na natjecanjima za Državno prvenstvo i Hrvatski kup.

ELEKTRONIKA

Zar ne bi želio biti velik i razumjeti kako elektronički uređaji rade? Možda možeš i sam napraviti neki uređej. Ako te zanimaju elektronički sklopovi, lemljenje, sheme, izrada elektroničkih uređaja… pravo mjeto za tebe.

ROBOTIKA

Robot je elektro-mehanički uređaj koji može obavljati autonomne ili unaprijed programirane zadatke. Robotika zahtijeva znanje elektronike, mehanike i softvera. U radionici robotike se uče osnove svega: kako izraditi robotskih kolica, programiranje robota na računalu i upravljanje robotima…

TEČAJEVI:

– svaki tečaj traje 70 školskih sati (2-3 sata tjedno) i namjenjen je početnicima i naprednima

– pohađanje programa usklađeno je s pohađanjem nastave (uglavnom subotom dopodne)

– programi se odvijaju u kabinetima Doma tehnike u Valpovu

– polaznici se pripremaju za županijska i državno natjecanje

– aktivnosti započinju početkom listopada i traju do lipnja i priznaju se u školama kao izvanškolska nastavna aktivnost

– cijena koju snosi roditelj za članarinu u CTK iznosi 50,00 kn/mjesec

– drugo djete iz iste obitelji polazi radionicu besplatno

– sve dodatne informacije možete dobiti na 651-380 (od 8:00 do 15:00)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content