Novosti|

Projekt R-SOL-E (Renewable Solar Energy)  jedan je od finalista ovogodišnjeg natječaja REGIOSTARS!

Tim je povodom direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin, dana 9. srpnja, u Bruxellesu nazočio svečanom predstavljanju svih finalista natječaja. U konkurenciji ukupno 199 prijavljenih projekata raspoređenih u 5 kategorija, projekt R-SOL-E izabran je među 24 finalista, odnosno 5 najboljih u kategoriji 4 “Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene” (“Building climate-resilient cities”).

Nagrada REGIOSTARS, koju Europska komisija dodjeljuje od 2008., dodjeljuje se projektu koji na najbolji način utjelovljuje usmjerenost k izvrsnosti i inovativni pristup regionalnom razvoju. Ulaskom među finaliste projekt R-SOL-E, kojega je Grad Belišće proveo zajedno s partnerima Gradom Novim Sadom i Općinom Gorjani, još je jednom dokazao da lokalna tijela mogu biti predvodnici u očuvanju okoliša i proizvodnji čiste energije.

Udruživši snage u postavljanju solarnih elektrana i solarnih javnih rasvjetnih stupova te stanice za punjenje električnih automobila, partneri su pokazali da se uporabom obnovljivih izvora energije može postići energetska učinkovitost i odgovoriti na suvremene izazove klimatskih promjena.

O tituli najboljeg projekta odlučivat će, osim stručnog žirija, i sami građani pa pozivamo sve da podrže naš projekt glasom na sljedećem linku: https://ec.europa.eu/regional_policy/hr/regio-stars-awards/2019/finalist?r=r-sol-e

Glasovanje traje do 9. rujna!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content