Novosti|

Muzej “Belišće” otvara svoje prostorije pod geslom – Besplatno u muzej: zaronite u povijest prije Igara na vodi u petak (12. srpnja) od 17:00 do 18:30.

U muzeju ćete prije navijanja na bazenu moći vidjeti mnogobrojne zanimljive predmete o razvoju Grada Belišća i prigradskih naselja, ali i o zaslužnim Belišćankama i Belišćanima.

Prolazeći kroz prostorije moći ćete vidjeti mnogobrojne zanimljive informacije o nekadašnjoj žili kucavici gospodarskog i svakodnevnog života slavonske Podravine, Slavonsko-podravskoj željeznici, kao i oruđa kojima su se krčile stoljetne šume pri čemu su svojim nestankom omogućavale egzistenciju stotinama starosjedilaca i doseljenika. Također ćete se moći upoznati s razvojem tvornica koje su omogućile trostruko povećanje broja stanovnika Grada Belišća u manje od pola stoljeća.

Nikako se ne smije zaboraviti spomenuti i arheološke nalaze koje ćete moći vidjeti u muzejskoj zgradi u „Pekmez“ ulici. U potonjoj se zgradi nalaze i predmeti koji jasno govore – Belišće je grad sporta!

Radujemo se vašem dolasku!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content