Novosti|

Grad Belišće u suradnji s Turističkom zajednicom grada Belišća pokrenuo je inicijativu za osnivanjem Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća kao još jednog obilježja kulturnog identiteta grada. Temeljni je cilj održati tradiciju u skladu s društvenim interesima, poticati glazbenu kulturu te sudjelovati na javnim manifestacijama.

Osim toga, nastoji se pružiti mlađim naraštajima mogućnost razvoja glazbenog talenta u obliku besplatne poduke te poboljšati kvalitetu korištenja slobodnog vremena.

Stoga su, u petak, 11. ožujka 2016. godine u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Belišću nastupili učenici osnovnih glazbenih škola iz Belog Manastira i Valpova sa svojim profesorima Janjom Puljić, Mirkom Hrženjakom i Kristinom Tomljanović.

Kraćim glazbenim programom koji je obuhvaćao poznate melodije, izvođači su učenicima trećih i četvrtih razreda predstavili puhačke instrumente te približili puhačku glazbu. Učenici su iznimno dobro reagirali na izvedbe i pokazali interes za ovakav glazbeni izričaj.

Prijave u Gradski puhački orkestar i dalje su u tijeku, stoga se svi zainteresirani mogu prijaviti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Belišća (soba br. 10, 2. kat), Kralja Tomislava 206, Belišće.

Sve informacije u vezi s upisom mogu se dobiti na telefon, broj 400-633.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content