Novosti|

Predivnu večer za sve posjetitelje u prepunoj sali Hrvatskog doma u Bocanjevcima omogućile su članice ženske vokalne skupine Bocanjevčanke koje su u subotu 24.11.2018. godine održale svoj prvi samostalni koncert pod nazivom “Nisam dugo pivala kroz selo“.

Svojim prvim samostalnim koncertom ŽVS Bocanjevčanke obilježile su i pet godina svoga djelovanja kroz koje su nas dostojno predstavljale širom domovine, od Slavonije do Jadrana.

Koncertu su nazočili i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, upravitelj župe Bocanjevci i župnik župe Valpovo, vlč. Zvonko Mrak zajedno s kapelanom Josipom Erjavcem, župnik župe Veliškovci vlč. Vjekoslav Lulić i župnik župe Soljani i Strošinci vlč. Krešimir Šaf.

U više od 90 minuta programa, Bocanjevčanke su nas provele kroz Slavoniju i Baranju, Posavinu, podsjetile na narodne običaje svatova i žetve te prezentirale neke tradicionalne narodne napjeve u svojoj obradi.

Neke od najpopularnijih zabavnih i duhovnih pjesama, ove simpatične djevojke izvele su uz pomoć svojih posebnih gostiju, tamburaškog sastava Čuvari noći i članova Jovalius banda, koji su se i samostalno predstavili oduševljenoj publici, dok su im  se u jednom trenutku priključili i muški članovi KUD-a Šokadija Bocanjevci.

Zasigurno svi možemo biti privilegirani što imamo ovako kvalitetne čuvarice tradicije koje svojim izvedbama ponosno predstavljaju našu regiju, grad Belišće i svoje Etno selo Bocanjevce.

Tekst: Bojan Vuksanić

Fotografije: Zaim Saljiji

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content