Novosti|

U subotu, 31. srpnja 2021. godine u Hrvatskom domu u Bocanjevcima održana je proslava 10 godina postojanja i djelovanja Muške pjevačke družine Bocanjevački pajdaši.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, upravitelj župe Bocanjevci i župnik župe Valpovo vlč. Zvonko Mrak, poznata čuvarica tradicije Janja Čeliković  te predstavnici i članovi prijateljskih skupina MVS Bećarine iz Đakova, MPS Zuce iz Gundinaca, MPS Satničani iz Satnice, MPS Kešinački mališani iz Kešinaca, MPS Biđani iz Bickog Sela, kao i svi bivši članovi Bocanjevačkih pajdaša koji su djelovali u radu udruge u ovih prvih 10 godina.

Program su otvorile članice ŽVS Bocanjevčanke izvedbom državne himne nakon koje je minutom šutnje  odana počast preminulim članovima skupine. Potom se nazočnima obratio predsjednik družine Željko Vuksanić zahvalivši svima na dolasku, kao i svim bivšim i podupirajućim članovima koji su utkali svoj doprinos u radu Bocanjevačkih pajdaša. Posebna zahvala je upućena i svim sponzorima, a osobito potpori Grada Belišća bez čije pomoći rad družine ne bi bio moguć.

Tajnik družine Bojan Vuksanić se također zahvalio svima na dolasku da bi nakon njegovog izlaganja nazočni uživali u polusatnom videozapisu u kome je temeljito opisano djelovanje u prvih 10 godina postojanja udruge.

Pri samom kraju sudionicima proslave se obratila i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković prenijevši pozdrave gradonačelnika Dinka Burića te najavila kako će Grad Belišće i u budućnosti nastaviti podupirati rad Bocanjevačkih pajdaša u cilju održavanja tradicijske pučke pjesme, jer, kako je i sama rekla, tko pjeva, zlo ne misli.

Službeni dio programa je na oduševljenje svih zaključen nastupom članica ŽVS Bocanjevčanke, da bi nakon večere, koju su pripremili članovi udruge Kotličari iz Belišća, krenula razmjena iskustava u radu skupina obilježena pučkom pjesmom na način kako su je pjevali i naši preci.

Bojan Vuksanić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content