Grad za mlade, Novosti|

Bajkaonica je čarobno mjesto gdje djeca slušaju, gledaju i upijaju svaku riječ, svaki pokret i osjećaj koji im pripovjedači prenose. U Belišću je to čarobno mjesto bilo na livadi u središtu grada, gdje je u petak, 30. srpnja, Društvo Naša djeca organiziralo prvu u nizu ljetnih Bajkaonica.

Teta pričalica Emma i teta pričalica Sandra pripremile su jastučiće za sjedenje i druge potrebne rekvizite za pripovijedanje dvije priče – o prijateljstvu među ljudima i životinjama. Time je belišćanski DND obilježio i Međunarodni dan prijateljstva, ali se i uključio u aktivnosti obilježavanja 2021. godine kao godine čitanja.

Bajkaonica je jedan od programa pod pokroviteljstvom Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Nivee. Provodi se već šest godina kroz projekt društvene odgovornosti Neka odrastanje bude dječja igra kao dio globalne inicijative „NIVEA – stalo nam je do obitelji“.

Prije godinu dana u Osijeku je održana trodnevna edukacija za pripovjedače bajki i priča. Uz petnaestak volontera iz Osijeka, Donjeg Miholjca, Pitomače i Pleternice, edukaciju su prošle i članice Društva Naša djeca Belišće, Emma Torjanac i Sandra Glasovac.

-Bajke i priče educiraju, potiču i razvijaju maštu i kreativnost, obogaćuju dječji rječnik, stvaraju osjećaj sigurnosti i jačaju dječje samopouzdanje, složne su tete pričalice Emma i Sandra, koje podsjećaju da je do sada održano pet Bajkaonica (dvije online i tri u neposrednom kontaktu), a obzirom na veliki odaziv na ovu prvu ljetnu Bajkaonicu, već se prave planovi za sljedeće druženje i odlazak na čarobno mjesto koje će djeca otkriti kroz Bajkaonicu.

Monika Đogaš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content