Novosti|

Druga večer 40. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, u petak, 11. svibnja 2018. godine, s početkom u 20h, bila je rezervirana za nadahnute izvedbe najmlađih glumaca. U dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg predstavila se dramska skupina Područne škole Veliškovci s igrokazima „Razgovor poslije zornice“ i „Kameni svatovi“ (voditeljica Lovorka Kopić), učenica Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće Amelie Đakovac predstavila se monologom „Čovjek i pas“ s kojim se plasirala na državni Lidrano (mentorica Krunoslava Kovač), dok je učenica iz Područne škole Veliškovci, Sara Salajić izvela monolog „Oklevetani vuk“ s kojim se također plasirala na državni Lidrano (mentorica Antonija Krišković). Sve izvedbe s velikim oduševljenjem i pljeskom dočekane su kod publike.

Potom je Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće premijerno izveo predstavu Sunčane Škrinjarić “Bajka o maslačku”. U predstavi su igrali: Dorotea Tibinac, Mirjam Šipek, Tanja Crnogaj, Emanuela Balog, Lora Pandurić, Gabrijela Talić, Petra Bublić, Ines Majdenić, Nora Markota, Nora Pastulović, Dora Ledinšćak, David Belcar, Ina Cvetković, Krešimir Petrović, Nikola Matoković, Ema Marković, Julijana Bajtl i Ena Strugačevac. Režiju predstave potpisuje Ivica Koprivnjak, maštovite kostime izradila je “Čipka” iz Valpova, a za tehničku realizaciju zaslužni su Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić. “Bajka o maslačku” uprizorenje je poznatog djela Sunčane Škrinjarić, “Plesna haljina žutog maslačka”. Kako to obično završava u dječjoj mašti, ova bajkovita priča ima sretan kraj u koji su svi povjerovali, i veliki i mali gledatelji. Igra talentiranih mladih glumaca, šareni kostimi i maštovita scenografija nadahnula je gledatelje, koji su u velikom broju došli podržati veliki trud i rad djece i voditelja.

Program 40. Memorijala nastavlja se 18. svibnja 2018. godine predstavom “Cigan” u izvedbi Kazališno-dramske udruge “Drski” iz Viljeva s početkom u 20 sati.

 

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg
Foto: Zaim Saljiji/Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content