Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već godinama, u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige, datum 23. listopad posveti čitanju. Cilj te akcije je naglašavanje važnosti i korisnosti čitanja te poticanje stvaranja čitalačkih navika od najranije dobi. Upravo zato toga datuma Knjižnica, u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak iz Belišća, organizira čitanje zanimljivih dječjih knjiga i slikovnica. Prigodna aktivnost organizirana je i ove godine pa su u posjet Knjižnici došli belišćanski vrtićarci iz vrtićke skupine Kikići zajedno sa svojom odgojiteljicom Dragicom Jančikić. Knjižničarke su izabrale za čitanje slikovnicu tematski vezanu uz glazbu koja je središnja tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

Tako su djeca prvo pozorno poslušala što im to knjižničarka Dijana Milišić-Zečević čita te su potom zajedno s njom i s odgojiteljicom Dragicom razgovarala o pročitanoj slikovnici. Osim o glazbi, ta slikovnica govori i o prijateljstvu, a Kikići su svojim vrlo mudrim i zrelim odgovorima pokazali koliko su im prijatelji važni u životu.

Na povratku u vrtić ponijeli su neke druge slikovnice kojima je tema glazba kako bi o njoj mogli još nešto pročitati i naučiti.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content