Novosti|

U Centru za kulturu Sigmund Romberg Belišće u mjescu studenom započinje tradicionalna glazbena manifestacija, 43. Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg.

43. Rombergove glazbene večeri u petak, 8. studenog 2019. godine otvorit će renomirana hrvatska glazbena diva – Zorica Kondža. Već sljedećeg tjedna na jazz koncertu Atma Mundi Ensemble iz Rijeke zasvirat će, između ostalog, i skladbe Sigmunda Romberga. Osim ovim vrhunskim glazbenim doživljajima, Rombergove glazbene večeri obogatit će kulturni život Belišća još trima prepoznatljivim i kvalitetnim glazbenim programima iz produkcije Amaterskog kazališta Belišće. Publika će imati priliku uživati u koncertu prvih električnih sastava s našeg područja “Zlatni dečki električnih nota”, natjecanju pjevača amatera “Belišćanski superglas” te u završnom programu “60 dijamantnih godina”.

Sigmund Romberg, središnja figura manifestacije, te osoba čije ime nosi belišćanski Centar za kulturu, bio je iznimno talentiran skladatelj koji je kao jednogodišnji dječak doselio s roditeljima u Belišće, gdje je proveo sretno djetinjstvo i mladost. Romberg, koji je svoju glazbenu karijeru izgradio u SAD-u, sa svojim fascinantnim glazbenim opusom od više od 900 skladbi zasluženo je zauzeo mjesto među svjetskim priznatim glazbenicima te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.

Ulaznice, po cijeni od 50 kuna za koncert Zorice Kondže i po 15 kuna za ostale programe, možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati u Centru za kulturu na broj telefona 533-274, na e-mail ravnateljica@cks-romberg.hr te Facebook stranici Centra.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content