Novosti|

Predstavnici grada Belišća, predvođeni zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem i voditeljicom ureda Turističke zajednice grada Belišća Janjom Čeliković, sudjelovali su na manifestaciji “Gastro Biograd” koja se održavala od 22. do 24. lipnja 2018. godine u Biogradu na Moru.

Već nadaleko prepoznata i vrlo posjećena manifestacija “Gastro stol” ove godine je dobila zaokret i pretvorila se u event pod nazivom “Gastro Biograd”. Pod organizacijom Turističke zajednice grada Biograda na Moru, Grada Biograda na Moru i hotelske kuće Ilirija d.d., manifestacija “Gastro Biograd” ove godine objedinila je brojne gastronomske delicije na lokaciji biogradske šetnice i bazena hotelskog kompleksa Ilirija.

Gastronomske regije Hrvatske i susjedne Mađarske prezentirale su se brojnim tradicionalnim gastro specijalitetima koje su kulinarski timovi pripremali okupljeni na punktovima duž gradskog bazena. Bilo je tu gregade, žgvacete, mađarskog gulaša, viške pogače, brudeta od jegulja, kroštula, dagnji, rižota s plodovima mora, janjetine s bižima te  brojnih drugih specijaliteta.

Članovi udruge „Kotličari“ su pripremili slavonski čobanac u kotliću i time izazvali interes i oduševljenje mnogobrojnih znatiželjnih posjetitelja koji su jedva dočekali degustaciju.

U prezentaciji gastronomske ponude grada Belišća i prigradskih naselja pomogli su Grad Belišće,  Grad Biograd na Moru te Turistička zajednica grada Biograda na Moru.

Tekst: Mirjana Klen, Turistička zajednica grada Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content