Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u utorak, 21. svibnja 2019. godine, održano je predstavljanje slikovnica Mirka Ćurića iz Đakova. Autor je specifičan po objavljivanju i pisanju bajki koje uređuje na temelju đakovačkih narodnih bajki. Na susretu s autorom djeca iz osnovne škole i vrtića iz Belišća pozorno su pratila što se u pričama zbiva kako bi znali odgovore na sva pitanja koja im je autor postavio, a poneka su postavljali i sami. Osim što piše slikovnice, Mirko Ćurić piše i za odrasle, a njegovi romani, eseji, kritike i priče prevođeni su na mađarski, poljski i makedonski jezik.

Grad Belišće glavni je organizator ovog susreta i izložbe radova, a pročelnica Antonija Andrašek-Barić podijelila je slikovnice koje je Grad kupio za vrtić i školu.

Svi koji su došli imali su priliku pogledati i izložbu ilustracija za slikovnice, koja se može pogledati do kraja svibnja. Na izložbi su radovi ilustratora Ivana Antolčića, Andree Bassi, Monike Vladisavljević, Patricije Drenjančević, Katarine Kuric i Veronike Sinko.

Autor teksta: Vlasta Putar

Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content