Novosti|

     Bez obzira na ovo kišno razdoblje planinari su uspjeli odraditi  dosta aktivnosti. Jedna je odgođena-odlazak na Mosor, ne radi vremena već kvara gradskog kombija koji smo trebali koristiti.

U sklopu obilježavanja Dana grada Belišća 12. 5. bili smo sudionici na Gastro festu u Bocanjevcima.  Potporu našem kuharu čobanca Tomi dala su 22 člana. Bilo je to lijepo i ugodno druženje.

11.5. tri člana su bili sudionici pohoda na Papuku –Jubilarni jankovački put. U organizaciji HPD „Bršljan-Jankovac“ Osijek okupilo se više od sto slavonskih planinara. Naša tri člana koje je vodio Zoran  su i ovaj put uspješno prošla ovu dosta zahtjevnu dionicu dugu 18 kilometara.

18.5. u Belišću je održan Kup Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša, također u sklopu proslave Dana grada Belišća, a poznato je da smo mi uvijek prisutni u velikom broju.  Trideset članova je bila potpora našem kuharu Tomi. Nismo osvojili nagradu, ali nama je naš fiš bio najbolji.

Istog dana manja grupa se odlučila za pohod na Papuk-njih četvoro. Troje mladih novih članova iz Osijeka , koji su pristupili našem društvu su oduševljeni ovom planinom. Ovim pohodom skupljaju kondiciju za druge zahtjevnije pothvate. Vrijeme  je bilo lijepo, pa su uživali u ljepoti ove planine i žuboru nabujalih potoka i slapića. Odlučili su se za stazu od Velike preko Tauberovih stijena-Lapjaka 667 m-Nevoljaša -740 m do planinske kućice Jezerce. Ovdje su se odmarali, a onda je povratak uslijedio jednim dijelom istom stazom, pa se Šulerovim putem vratili do Velike. Pohod su odradili bez planinarskog vodiča, ali uz Kaju koja je dugogodišnja članica i više puta je prošla ovom stazom.

Idući tjedan se veselimo odlasku na većini najdražu destinaciju Velebit.

Tekst: Nada Donković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content