Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće nastavljaju se gostovanja poznatih hrvatskih pisaca, a posebno bogat program organiziran je tijekom obilježavanja dana grada Belišća.

Jedna od aktivnosti je i promocija druge sezone televizijske serije Šutnja koja će se održati u srijedu, 3. svibnja 2023., u 19 sati u novom prostoru Knjižnice Belišća, odnosno u Palači Gutmann.

Prilika je to za sve da posjete ovu monumentalnu zgradu i otkriju zašto su knjige Drage Hedla toliko čitane te na koji se način trenutno snima nastavak serije Šutnja.

To je kriminalističko, dramska serija snimljena prema Osječkoj trilogiji poznatog pisca i novinara Drage Hedla iz Osijeka. Pošto je tema ozbiljna i bliska autoru, iz tog razloga je nagrađivani hrvatski redatelj svjetskoga glasa Dalibor Matanić odlučio snimiti ovu seriju koja je njegov najveći produkcijski projekt. Snimljena je u hrvatsko-njemačko-rusko-ukrajinskoj koprodukciji što je čini izuzetno visokobudžetnom serijom te velikim regionalnim i svjetskim uspjehom filmske industrije. Glavne uloge tumače izvrsni hrvatski glumci Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas i Sandra Lončarić te ukrajinska glumačka zvijezda Kseniia Mishyna.

Nastavak serije će cjelokupna domaća publika moći pogledati tek u rujnu 2023. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, no autor Drago Hedl odlučio je upravo Belišćanima pružiti jedinstvenu priliku da, prije svih, saznaju detalje o nastanku i snimanju druge sezone serije Šutnja. U rujnu također izlaze i nova izdanja sve tri knjige.

Tekst i foto: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content