Novosti|

Iz Gradske knjižnice i čitaonice Belišće pozivaju djecu i odrasle na predstavljanje dvojezične slikovnice na hrvatskom i ukrajinskom jeziku Šuma moga djeda autora Miroslava File Baboka koje će se održati u  četvrtak, 21. 3. 2024. s početkom u 18 sati u prostoru Palače Gutmann.

Ovo događanje organizirano je povodom Svjetskog dana šuma koji se obilježava kada i prvi dan proljeća 21. ožujka. 

Na Svjetski dan šuma prilika je da se podsjetimo na važnost prirodnih šuma. Iako su hrvatske šume površinom male u odnosu na površinu šuma na Zemlji, prirodne šume imaju nemjerljivu ulogu u očuvanju biološke raznolikosti. Predstavljaju dom za mnoge vrste i u svome prostoru obuhvaćaju ciljna staništa. Stoga vezano uz ovogodišnju temu obilježavanja Svjetskog dana šuma 2024. – Šume i inovacije: Nova rješenja za bolji svijet, pronalaze se nova inovativna rješenja vezano za očuvanje šuma jer su zdrave šume iznimno važne za zdravlje ljudi, a boravak u šumama dokazano pozitivno utječe na fizičko i psihičko zdravlje.

Edukativna slikovnica vodi čitatelje kroz bogatu baštinu naših šuma, progovara o bliskosti čovjeka i prirode, o potrebi očuvanja okoliša, o našoj tradiciji i prirodnoj baštini, ali i o klimatskim promjenama koje narušavaju to bogatstvo. Autor slikovnice Miroslav Filo Babok i sudionici programa, glavna urednica Ljubica Nedić, prof. i dipl. knjižničarka te doc.dr.sc. Tomislav Bogdanović kao jedan od recenzenata slikovnice, provest će vas kroz čarobni svijet šuma, a neke vratiti u djetinjstvo.

Ulaz za sve je besplatan!

Tekst: Vlasta Putar

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content