Novosti|

Predsjednik Savjeta mladih grada Belišća, Igor Paloh, sudjelovao je na prvoj nacionalnoj ljetnoj Akademiji za članove Savjeta mladih.
Projekt provodi Udruga za mlade Alfa Albona u partnerstvu s Udrugom gradova, Zakladom Friedrich-Ebert-Stiftung, Ministarstvom socijalne politike i mladih i Gradom Labinom.
Akademija je trajala četiri dana, od 24. do 27. kolovoza, u kampu Tunarica kod Labina. Na Akademiji je ukupno sudjelovalo 80 članova Savjeta mladih iz cijele Hrvatske te volonteri iz cijeloga svijeta.

Cilj je Akademije bio pružiti mladima nova znanja na području strukturiranog dijaloga i poznavanja Zakona o savjetima mladih na primjerima iz prakse te razvijanje vještina poput timskog rada, vodstva, nenasilne komunikacije, prezentacijskih i vještina javnog nastupa.

Najveći problem koji su članovi Savjeta iznijeli u kampu je suradnja s Gradskom upravom, odnosno s gradonačelnicima i Gradskim vijećem. Po tom pitanju, Igor Paloh mogao se pohvaliti kako Savjet mladih grada Belišća nema takvih problema, što je začudilo ostale sudionike akademije.

Osim mnogih znanja i vještina, Igor je stekao brojna prijateljstva koja će i dalje razvijati te planira ostvariti suradnju s ostalim predsjednicima Savjeta mladih iz Hrvatske.
Pred članovima Savjeta mladih grada Belišća nove su aktivnosti o kojima će pravovremeno obavijestiti javnost.

Vijest preuzeta s portala radio-belisce.net

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content