Novosti|

Predstavnici Lokalnog volonterskog centra Zvono i Kluba mladih Garaža od 21. do 30. kolovoza sudjelovali su u razmjeni mladih u Italiji. Aktivnosti razmjene odvijale su se na području grada Taglio di Po, na ušću rijeke Po.

Pet mladih predstavnika iz Belišća sudjelovalo je u razmjeni mladih pod nazivom DELTA (Development od Environments through Leisure and Traditional Activites) zajedno s predstavnicima iz Bugarske, Rumunjske, Poljske, Mađarske i Italije.

Cilj razmjene mladih bio je upoznati područje ušća rijeke Po te prepoznati potencijale navedenog područja. 25 sudionika iz različitih zemalja sudjelovalo je u aktivnostima s naglaskom na ruralnom razvoju i umjetnosti. Kroz desetodnevni boravak u Italiji, predstavnici LVC-a Zvono i Kluba mladih Garaža upoznali su se sa značajkama ušća rijeke Po i s tipičnim proizvodima područja te kroz aktivnosti u manjim grupama izradili umjetničko djelo koje objašnjava njihovu viziju delte. Aktivnosti projekta uključivale su prikupljanje materijala za izradu umjetničkog djela u prirodi te izlete biciklima za bolje upoznavanje s područjem. Sudionici su imali priliku upoznati druge mlade iz raličitih zemalja, uspostaviti s njima suradničke kontakte te se upoznati s različitim kulturama.

Kroz internacionalnu večer predstavnicima iz drugih zemalja predstavljena je Hrvatska, udruga Zvono, Lokalni volonterski centar Zvono, Klub mladih Garaža i programi koji se provode.
Mladi su se kroz ovo iskustvo povezali s volonterima iz Bugarske, Rumunjske, Poljske, Mađarske i Italije te na taj način pridonijeli razvoju novih partnerstva za budućnost.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content