Novosti|

Preventivne aktivnosti policije usmjerene su, između ostaloga, zaštiti starijih osoba od prijevara te su stoga 29. svibnja službenici Policijske postaje Belišće održali predavanje članovima Matice umirovljenika grada Belišća.

O vrstama prijevara te načinima kako se zaštititi, belišćanskim umirovljenicima govorili su načelnik Zdravko Mandić, valpovački kontakt policajac Damir Blažević te pomoćnik načelnika za krim policiju Dejan Vašanda, koji je kao najvažniji mehanizam samozaštite istaknuo zdravu sumnjičavost:

-Ništa paranoično, nego zdravo sumnjičavo štititi sebe i svoju imovinu. To je najbolji lijek: ne biti previše lakovjeran jer počinitelji koriste razne metode, oni su slatkorječivi, fini, brzo se sprijatelje s ciljem da pokradu, poručio je Vašanda belišćanskim umirovljenicima.

Predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća, Marija Ilić, zahvalila je policijskim službenicima na informacijama i savjetima o samozaštiti starijih osoba, slažući se kako je prevencija važna, a ukoliko se zbog ovakvih predavanja spriječi samo jedno kazneno djelo, već se puno učinilo. Policijska je postaja Belišće među prvima ušla u ovaj preventivni projekt te su do sada održali već nekoliko predavanja umirovljenicima na području svog djelovanja.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content