Novosti|

Likovna udruga Bel-Art po prvi se puta uključuje u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga 2018., koja za cilj ima informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, a ove se godine održava u razdoblju od 24. do 26. svibnja 2018. u cijeloj Hrvatskoj.

Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira sedmu godinu zaredom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

LIKOVNA RADIONICA S “KIKIĆIMA”

U petak 25. svibnja članovi Bel-Arta Jadranka Berak, Antun Sabo i Tin Lacković održali su slikarsku radionicu u OŠ Ivana Kukuljevića Belišće s polaznicima mješovite vrtićke skupine “Kikići”. Slikari su na samom početku predstavili udrugu i njene aktivnosti, nakon čega su djeca crtala drvenim bojicama i pastelom, a za motiv su odabrali prirodu.

Vrijedne ručice malenih predškolaca, pod stručnim okom Bel-Artovih slikara, napravile su dvadesetak malih umjetničkih djela kojima će ukrasiti svoju učionicu. Na kraju radionice njihova odgajateljica, Dragica Jančikić, zahvalila je slikarima na ovoj radionici te izrazila želju za daljnjom suradnjom “Kikića” i LU Bel-Art.

 

RADIONICE I PREDSTAVLJANJE BEL-ARTA

U subotu 26. svibnja, u prostorijama Likovne udruge Bel-Art, s početkom u 8h započele su kreativne radionice za sve zainteresirane mališane, ali i odrasle zaljubljenike u umjetnost.

Tijekom dana na radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece različitog uzrasta, koja su se okušala u tehnici suhog pastela. S našim mladim sugrađanima družili su se  Vesna Vajda, Suzana Lešnjaković, Vanja Eberl, Dragica Petrač Čuturilo, Damir Kiš i Tin Lacković koji su ih uveli u zanimljiv i nadasve kreativan svijet slikarstva. Teme za slikanje bile su proizvoljne, što je mališanima dalo kreativnu slobodu.

Odrasli posjetitelji svoju pažnju usmjerili su na već gotove slike naših članova te su se upoznali s radom i djelovanjem likovne udruge.

 

Tekst i fotografija: Tin Lacković     

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content